Zašto je uljni čistač najbolji za postojani make-up

Pitate li se katkad zašto na vašoj jastučnici ostaju tragovi šminke iako ste prije spavanja skinuli make-up? Razlog je jednostavan: vaša koža nije pravilno očišćena. Da biste temeljito uklonili šminku prije spavanja, čišćenje lica treba započeti uljnim čistačem.

Zašto uljni čistač?

„Sličnosti se privlače“. Upravo je u tome tajna uspjeha uljnih čistača: čestice ulja u čistaču privlače i razgrađuju vodootporne (uljne) pigmente trajnog make-upa, polutante iz okoliša, sebum te proizvode s SPF-om. Čistač na bazi ulja zapravo je prethodnica u ritualu čišćenja, koja klasičnom čistaču osigurava maksimalnu učinkovitost. Tu tehniku u Dermalogici nazivamo dvostrukim čišćenjem.

Upotreba čistača na bazi ulja prije klasičnog sredstva za čišćenje donosi višestruku korist:

  • Nježno otapa i uklanja postojanu šminku, sebum i nečistoće u porama.
  • Smiruje i njeguje kožu bez začepljenja pora ili narušavanja zaštitne barijere.
  • Pomaže klasičnom čistaču i proizvodima za njegu da budu maksimalno učinkoviti.

Ako make-up nosite cijeli dan, pogotovo trajni, tada više pažnje morate posvetiti čišćenju lica prije spavanja. Jastučnica će ostati bijela, a kreme i serumi bolje odraditi posao preko noći.

Ne šminkate se? Uljno sredstvo za čišćenje ipak trebate kako biste uklonili ostatke proizvoda s SPF-om i toksične čestice iz zraka koje prianjaju uz površinu kože,  uzrokuju upalne procese i, posljedično, starenje kože.

Kad je o skidanju svečanog make-upa riječ, ulje za čišćenje vaš je najbolji prijatelj. Ne samo da će kožu poštedjeti grubog trljanja, čistači poput PreCleanse balma i PreCleanse ulja uklonit će doslovno sve:

  • vodootpornu maskaru
  • teške podloge
  • ostatke fizičkog zaštitnog faktora u kremama s SPF-om
  • trajni ruž za usne
  • parcijalne trepavice i ekstenzije

Što razlikuje naše uljne čistače?

PreCleanse lagano je ulje idealno za normalnu i masnu kožu, dok je PreCleanse balm raskošan uljni balzam prikladan za normalnu i suhu kožu. Uz PreCleanse balzam dolazi i dvostrana rukavica koja radi nježni piling kože i pospješuje učinak samog čistača.