Uljni čistač ili maramice?

ŠTO VAŠE LICE ČISTI BOLJE: uljni čistač ili maramice?

Znate one noći kad ste preiscrpljeni za skidanje šminke? Kozmetičke maramice, jednostavne za upotrebu i nadohvat ruke, čine se najboljim rješenjem u takvim prilikama! Iako mogu ukloniti dio make-upa i prljavštine, maramice nažalost neće učiniti puno dobrog za vašu kožu.

Loša strana maramica

Maramicama ćete zapravo samo razmazati prljavštinu, bakterije i ostatke make-upa po licu. Da, otopit će dio nečistoća i šminke, ali one ne sadrže dovoljno kvalitetne sastojke da bi sve to mogle i ukloniti, pa često pribjegavamo trljanju kože! Preskočiti čišćenje i spavati s make-upom također nije mudro jer već ujutro u zrcalu možemo ugledati malu izdajničku izbočinu (aknu). Nadalje, u maramice se dodaju sastojci kao što je denaturirani (SD) alkohol, koji brzo isparava te može isušiti kožu.

Prljavština „zarobljena“ uljnim čistačem

Sredstva za čišćenje formulirana s uljem privući će, razgraditi i otopiti čestice topive u ulju kao što su izlučeni sebum, vodootporni make-up, toksične čestice iz okoliša. Uljni čistač prodire duboko u kožu otapajući nakupine u teško dostupnim područjima oko vašeg nosa ili između trepavica – što maramice ne mogu kvalitetno odraditi. Osim toga, one su za područje oko očiju i grube jer je koža na tom dijelu iznimno tanka i sklona iritaciji.

Čistači kao što su Dermalogica PreCleanse ulje i PreCleanse balzam:

  • Nježno otapaju i uklanjaju make-up te nečistoće nakupljene u porama.
  • Zaglađuju, smiruju i njeguju kožu bez začepljenja pora i narušavanja zaštitne barijere.
  • Povećavaju učinkovitost drugog čistača i proizvoda za njegu.

Nemojte varati kožu posežući za kozmetičkim maramicama prije odlaska za spavanje. Za osvježavanje ili brzi popravak make-upa bit će od koristi, no kad je riječ o svakodnevnom čišćenju te pripremi kože za noćni odmor svakako je najbolji izbor uljni čistač, a zatim onaj prilagođen stanju kože.