Tretiranje tanke kože oko očiju

U kutovima očiju primijetili ste sitne bore? Niste jedini.

Plitke bore na tom području mogu se pojaviti već u 20-ima. Evo zašto: tkivo oko očiju iznimno je tanko, otprilike kao pet listova papira. A budući da je koža zbog gubitka zaštitnih lipida s godinama sve tanja i sve suša, izraženija su i oštećenja – kako ona potaknuta genetikom i starenjem, tako i ona izazvana vanjskim faktorima. Ne zaboravite da stil života, alergije, bolest kao i izloženost UV zrakama te vremenske promjene također pridonose „trošenju“ kože oko očiju i povećanju broja bora.

Nažalost, plitke bore za mnoge su tek vrh ledenog brijega problema koji se javljaju oko očiju. Visokoaktivne formule za kojima posežemo želeći ih „popeglati“ nerijetko se pokažu preagresivnima, izazivajući upalnu reakciju. Ironično, upala još više oštećuje tkivo, što je jedan od razloga preranog starenja kože. To dokazuje da snažni tretmani za bore katkad mogu napraviti više štete nego koristi.

 

UltraSmoothing Eye Serum, najnoviji UltraCalming proizvod iz Dermalogice, učvršćujuća je formula koja ciljano djeluje na vidljive znakove starenja, a pritom ne iritira osjetljivo područje oko očiju. Ovaj jedinstveni tretman rezultat je našeg opsežnog istraživanja nestandardnih kombinacija aktivnih sastojaka koji se bore protiv znakova starenja bez neželjenih nuspojava. Ekstrakt korijena mrkve, bogat izvor antioksidansa karotenoida i provitamina A, u koži se pretvara u retinol te učinkovito tretira bore.
Naš ekskluzivni UltraCalming kompleks (isključivo u Dermalogica tretmanima) smanjuje osjetljivost kože, crvenilo, iritacije i upale. Heksapeptid-11 i magnezijev askorbil fosfat potiču stvaranje kolagena, učvršćuju kožu i pružaju joj antioksidativnu zaštitu. Kako bi se smanjila podbuhlost područa oko očiju i spriječile upale, serum je obogaćen ekstraktom smeđe i crvene alge.

Bez obzira na stanje vaše kože, na njoj se mogu pojaviti znakovi prijevremenog starenja i osjetljivosti. U tom slučaju Dermalogica terapeut preporučit će vam UltraSmoothing Eye Serum kao dio svakodnevne njege.