Tko je uporniji – hiperpigmentacija ili vi?

Zbog ‘tvrdoglave’ hiperpigmentacije nerijetko smo se nalazili u nedoumici – odabrati proizvod koji će nas riješiti neželjenih mrlja, ali i štetiti zdravlju kože ili posegnuti za onim koji će prikriti problem, ali ga zapravo neće riješiti.

Zahvaljujući novom Dermalogica Powerbright Dark Spot Serumu nedoumica ne postoji – on je istovremeno i učinkovit i siguran! I rezultati nisu nikad bili brže vidljivi!

Najveći bauk ujednačenog i blistavog tena nerijetko su hiperpigmentacijske mrlje koje nastaju kad su melanociti – stanice koje proizvode melanin, previše stimulirane. Iako je uloga melanina u prvom redu zaštitna, njegova povećana proizvodnja može dovesti do neujednačenog ‘mrljavog’ tena  što si, zapravo, nitko ne želi. Uostalom, hiperpigmentacijske mrlje mogu vas postarati i do 20 godina!

Najčešće se to događa kad su melanociti izloženi UV zračenju, pa pojačanim stvaranjem melanina nastoje zaštititi kožu od mogućih oštećenja. Ovom procesu dugujemo i preplanulu put. No, čak i ako volite preplanuli ten, sigurni smo kako vam nisu drage hiperpigmentacijske mrlje koje mogu biti njegova posljedica.

Ipak, sunčeve zrake nisu jedini i isključivi uzročnik hiperpigmentacije. Štoviše, uzročnici su brojni. Ozlijeđeno tkivo, porezotina ili opeklina; zatim akne, odnosno upalni procesi koje ih uzrokuju; hormonska neravnoteža kod, primjerice, trudnica ili zbog uzimanja oralnih kontraceptiva samo su neki od uzroka.  Značajan uzročnik u pojavi hiperpigmentacijskih mrlja u posljednje je vrijeme i  okoliš.

Zabrinjava podatak da je porast 20-25% pojava hiperpigmentacijskih mrlja zabilježen samo zbog pojačanih uzročnika kao što su čestice čađe i automobilskih ispušnih plinova u zraku.

Naime, čestice čađe prodiru u dublje slojeve kože, oštećuju okolno tkivo i potiču stvarenje slobodnih radikala koji dovode do neujednačenog tena.

I dok su uzroci različiti, posljedicama je jedna stvar zajednička – uvijek se radi o hiperpigmentaciji. Zvali ih melazmama, pigmentacijskim mrljama, sunčevim pjegama ili staračkim pjegama, sve su to hiperpigmentacije. A kad jednom ‘navučemo’ hiperpigmentaciju, teško je se riješiti. Ili više nije?

Tajna najvećeg bauka – PowerBright Dark Spot Serum

Ne želimo li izgledati neuredno, nastojimo se riješiti hiperpigmentacije na sve moguće načine. Mogućnosti su dosad bile svakodnevno prikrivanje make-upom koji bi znao donijeti više štete nego koristi ako je nekvalitetan. Ili u ekstremnijim slučajevima, tretiranje jakim i agresivnim tretmanima za kožu, tretmanima koji će ‘izblijediti’ hiperpigmentaciju. U jednom trenutku pred nas je stavljena nedoumica: želite li na hiperpigmentaciju djelovati proizvodom koji je učinkovit ili proizvodom koji je siguran?

A onda je stigao Dermalogicin mali, ali moćni PowerBright Dark Spot Serum i dao odgovor – I JEDNO I DRUGO! Zahvaljujući aktivnim sastojcima koji djeluju sinergijski, PowerBright Dark Spot Serum djeluje vrlo brzo, pa je već nakon nekoliko dana korištenja vidljivo kako hiperpigmentacijske mrlje blijede.

Dermalogica PowerBright Dark Spot Serum – serum protiv hiperpigmentacijskih mrlja s najbržim rezultatima

No, što zapravo PowerBright Dark Spot Serum čini našoj koži?

Kad govorimo o borbi protiv hiperpigmentacija, ona se odvija na više razina. U svima njima sudjeluju ključni sastojci PowerBright Dark Spot Seruma.

Na prvoj razini djelovat ćemo na proizvodnju samog melanina. Naime, u procesu melanogeneze ključni enzim koji pretvara aminokiselinu tirozin u melanin jest tirozinaza. Inhibiranjem tirozinaze zapravo direktno utječemo na proizvodnju melanina. Na ovoj razini svoju će snagu pokazati moćni heksilrezorcinol koji potiče sintezu glutationa, prirodnog antioksidansa koji smanjuje djelovanje tirozinaze. Njemu će pomoći i kojična kiselina iz shiitake gljive, te crni ribiz bogat omega 3 i omega 6 masnim kiselinama.

Još jedan moćni sastojak koji valja zapamtiti jest niacinamid koji inhibira prijenos pigmenta melanina u keratinocite, stanice naše epiderme, što je druga razina borbe protiv hiperpigmentacije. I dok su prve dvije razine djelovanja Dermalogica PowerBright Dark Spot Seruma našem oku nevidljive (što ne znači da ne postoje!), treća razina jest kad aktivni sastojci razgrađuju postojeći melanin. Na taj način posvjetljuju i ujednačavaju ten što sjajno radi enzim shiitake gljive.

Iako je treća razina najočitija, u moru proizvoda za izbjeljivanje, posvjetljivanje i ujednačavanje tena koji nam se danas nude na tržištu, ključ odabira ne smije biti samo brisanje pigmentacija. Osim vidljivih rezultata pažnju moramo usmjeriti i odabiru sastojaka kojima to činimo kako bismo sačuvali zdravlje kože. Vođen tom mišlju znanstveni tim svjetski poznatog brenda Dermalogica, jednaku je važnost dao učinkovitosti kao i sigurnosti proizvoda, te brzim rezultatima.

Uz već spomenute sastojke, svoje su mjesto u PowerBright Dark Spot Serumu zauzeli i aashwagandha (Withania somnifera) koja ima antioksidativno djelovanje i čini kožu glatkom, te cvijet božura koji ujednačava ten i vraća prirodnu blistavost. Redovitim korištenjem Dermalogica PowerBright Dark Spot Serum, bauk našeg najvećeg bauka, nastavlja ujednačavati ten dugotrajno i kontinuirano.

A kako bi on i ostao takav, štitite kožu proizvodima sa zaštitnim faktorom tijekom cijele godine. Povećajte i unos antioksidansa prehranom ili suplementima, u prvom redu vitamina A, C , E te omega masnih kiselina. Strah od hiperpigmentacijskih mrlja bit će kao rukom odnesen.