što je kemijski piling?

Sve što trebate znati o kemijskim pilinzima.

  • Pilinzi uklanjaju suhe, odumrle stanice, razotkrivajući kožu koja blista zdravim sjajem.
  • Profesionalni pilinzi koncentriraniji su od onih za kućnu upotrebu, koji su prilagođeni tjednom ili dnevnom održavanju zdravlja kože.

Mogućnost vraćanja mladolikog izgleda neinvazivnim, praktički bezbolnim metodama svima je privlačna. Razlog je to zbog kojeg su kemijski pilinzi tako popularni u tretiranju znakova starenja.

Pilinzi uklanjaju suhe, odumrle stanice, ispod kojih se razotkriva zaglađenija, blistavija koža.

“Pilingom se odstranjuju suhe, odumrle stanice pa koža nakon tretmana blista zdravim sjajem, mekša je i zaglađenija”, otkriva Charmaine Cooper, glavna edukatorica za Dermalogicu i The International Dermal Institute. “Dovoljna su tri tretmana, a katkad i manje, da bi se smanjile plitke bore, tzv. fine linije, zagladila površina kože, smanjile akne.”

A što je s oporavkom? Zahvaljujući inovativnoj tehnologiji, s ponosom ističemo da nova generacija pilinga ne zahtijeva predug oporavak! Usto, novi su pilinzi mnogo snažniji.

Kućni vs. profesionalni pilinzi
U jednima i drugima zastupljeni su eksfolijanti poput alfa-hidroksilne kiseline (primjerice mliječna), beta-hidroksilne (salicilna), kao i enzimi iz prirodnih izvora – riže, papaje, ananasa, bundeve i sl. Oni djeluju na znakove preranog starenja kao što su diskoloracije, na strukturu kože te na akne. Zadatak hidroksilne kiseline jest otopiti međustanično “ljepilo” – tvar koja na okupu drži stanice, kako bismo ih lakše uklonili, dok enzimi razbijaju veze između stanica i proteina.

Kućne pilinge u pravilu nanosimo sami te sadrže eksfolijante nižih koncentracija. Pogodni su za tretiranje sive i beživotne kože s manje vidljivim znakovima starenja te blažim oblicima akni. Koriste se kao dio dnevne ili tjedne njege za vraćanje blistavosti i glatkoće tena ili pak za „održavanje rezultata“ između profesionalnih pilinga. Nakon kućnog pilinga koža je svježija i napetija, ali nema vidljivog ljuštenja, zatezanja, niti produljenog vremena oporavka.

Profesionalne, visoko koncentrirane kemijske pilinge rade stručno educirani kozmetičari (terapeuti), estetski kirurzi ili dermatolozi. Nakon tretmana moguće su vidljive mrlje, ljuštenje kože te dulji oporavak, ovisno o jačini pilinga. Najbolji učinak, uz minimalno vrijeme oporavka, postiže se serijom pilinga (najmanje tri tretmana) svakih šest do dvanaest tjedana, a za održavanje rezultata tretman treba ponoviti dvaput godišnje.

Je li kemijski piling za vas?
Ako je vaš problem sivkasti ton kože, (pre)brzo starenje ili akne, razgovarajte sa svojim teraputom o kemijskom pilingu. On će vas usmjeriti prema najboljoj vrsti pilinga za vašu kožu i životni stil – i pomoći vam da postignete željene rezultate.

NOVO! Rapid Reveal Peel  kućni piling profesionalne snage koži vraća blistavost i čini je zdravijom u samo nekoliko minuta tjedno.