Savjeti za njegu kože zimi

Kako spriječiti utjecaj hladnoće?

Vrlo niske zimske temperature i suhi zrak u kombinaciji s toplom kupkom i proizvodima na bazi sapuna mogu izvući vlagu iz kože. Na površini koža izgleda beživotno te je prati osjećaj zatezanja, suhoća i svrbež. Na mikroskopskoj razini nedostatak vlage i masnoća slabi prirodnu zaštitnu barijeru čineći je osjetljivom na invaziju kemijskih sastojaka koji uzrokuju crvenilo, iritaciju i reaktivnost.

Tijekom hladnog perioda podarite joj dodatan sloj hidratacije kako biste povratili izgubljenu vlagu i umirili suhu, žednu kožu.

 

Počnite s Multi-Active tonerom, osvježavajućim tonikom koji njeguje dehidriranu kožu uz pomoć aloa vere i krastavca. Kožu posprejajte nakon čišćenja kako bi se smanjio osjećaj napetosti i zaštitila postojeća vlaga unutar kože.

Potom nanesite Skin hydrating booster koji hidratizira tkivo i revitalizira dehidriranu kožu. Nanesite 6 do 10 kapi izravno na kožu ili pomiješajte sa svojom omiljenom Dermalogica kremom.

Za dodatnu pomoć pri hidrataciji nanesite Skin hidrating masku ​ 2 do 3 puta tjedno nakon čišćenja kako biste smirili kožu i zaštitili je antioksidativnim vitaminima, te joj vratili vlagu i uklonili fine linije.

Zapamtite: primjenjujte slojevitu hidrataciju kada je riječ o održavanju zdrave kože tijekom cijele zime.