Revolucionarna kombinacija – RETINOL CLEARING OIL

 

„Work. Home. Stress. Mess“. Premda u prijevodu na hrvatski ova kombinacija gubi zvučnost (posao, kuća, stres, zbrka), osjećaj poistovjećivanja definitivno nije „izgubljen u prijevodu“.  Naime, većina se Hrvatica u ovoj kombinaciji itekako lako prepoznaje…

Srećom, psihoterapeuti su danas dostupni čak i online.

No, što ćemo s kožom? Premda ponekad nismo toga svjesni, i naš najveći organ burno reagira na stres. I ne samo to – iskusni liječnici već prema stanju kože ponekad mogu dijagnosticirati što u organizmu nije u redu.

Akne u zreloj dobi

Što, dakle, učiniti ako ste shvatili da nešto „ne štima“ ? Na „to do“ listu svakako treba uvrstiti posjet dermatologu, a nakon konzultacija i pregleda kod stručnjaka definitivno i nabavu dermokozmetičkih preparata koji će smiriti postojeće (upalno) stanje. A jedna od najčešćih posljedica prebrzog života i stresa su – akne.

Pogrešna je predodžba da se one pojavljuju samo u pubertetu i periodu adolescencije: upalni su procesi često uzrokovani hormonalnim promjenama, no popriličan broj žena svjestan je da izlazak iz puberteta – u kojem hormoni luduju – ne znači i kraj nezgodnih situacija povezanih s njima.

Nose li se žene bolje s prištićima u pubertetu ili u zreloj dobi? Nebitno. Činjenica je da ih se i s 12 i s 40 žele riješiti – što prije. No, razlika ipak postoji: dok tinejdžerice muče samo prištići, žene od kasnih tridesetih muku muče i s borama…

Hrabar potez – spajanje salicilne kiseline i retinola

Baš je to na umu imala Dermalogica pri kreiranju formule novog preparata Retinol clearing oil, u kojem su se podvažili na jedan hrabar potez: spajanje retinola i salicilne kiseline u umirujućem ulju. No, hrabri se potezi od tog renomiranog i svjetski popularnog brenda i – očekuju.

Svi kozmetički znalci apsolutno su svjesni benefita koji ta dva moćna sastojka osiguravaju koži. Salicilna kiselina organska je kiselina bolje topljiva u uljima nego u vodi, zbog čega se vrlo uspješno koristi u tretiranju problema masne kože – jer rastapa prirodni sebum i regulira njegovu proizvodnju. Njezin se učinak bazira na keratolitičkom djelovanju: omekšavajući rožnati sloj kože ubrzava izmjenu stanica na površini – dajući novima više prostora za rast i razvoj i pospješujući onaj tako željeni „glow efekt“.

Retinol pak dokazano ublažava bore, teksturu kože čine glatkom i pomaže u ujednačavanju tena, a izvrstan učinak ima i na proširene pore te na problematičnu kožu. Potičući proizvodnju kolagena i ubrzavajući proces izmjena stanice kože, prava je zvijezda anti-ageinga.

Čisti, hrani hidrira i umiruje

Iako su ta dva sastojka toliko moćna da mnogi stručnjaci savjetuju da se koriste odvojeno,  Dermalogica se odlučila na revolucionarni pothvat – i spojila ih u vrhunskom proizvodu za čišćenje, koji će kožu pritom umiriti, nahraniti i hidrirati.

Za to je zaslužna i inovativna formula te još neki u nju uvršteni sastojci, fitoaktivni lipidi poput arganova ulja koje je vrlo moćan antioksidans, ulja sjemenki šipka koje umiruje, štiti i popunjava strukturu kože te ulja jojobe zaslužnog za iznimnu hidraciju.

Profesionalni pristup

Što sve trebate znati kako biste proizvod s retinolom nanosili kao profesionalac? Treba ga aplicirati u malim količinama, da se koža navikne, i to najbolje u noćnoj rutini, kako bi se izbjegao utjecaj sunčevih zraka. A kad se koža jednom navikne, možete ga nanositi i danju, samo uz obveznu aplikaciju preparata sa zaštitnim faktorom. Također, treba izbjegavati ostale eksfolijatore – osim ako njihovo djelovanje nije usklađeno s učinkom retinola.

Noćna i dnevna rutina

Dermalogica je osmislila i kompletnu rutinu: u dnevnoj se Retinol clearing oil kombinira s Clearing skin wash čistačem koji također kontrolira sebum i prevenira akne, Antioxidant hydramistom – osvježavajućim antioksidativnim sprejem koji trenutno hidrira, učvršćuje i poboljšava teksturu kože i bori se protiv slobodnih radikala te  AGE bright spot fader kremastim gelom koji smiruje aktivne akne i ublažava postupalne pigmentacije. Na kraju dolazi Oil free matte SPF 30, lagana nemasna krema koja štiti od širokog spektra UV zraka te upija višak masnoće i osigurava cjelodnevni mat izgled.

Noćnoj je rutini dodano još i PreCleanse lagano ulje za čišćenje, koje zaokružuje priču o cjelodnevnoj njezi kože sklone aknama, na kojoj su se uz to počeli pokazivati prvi znakovi starenja. Retinol i salicilna kiselina u toj priči imaju ulogu superheroja, a posljedica njihovih „akcija“ je zdrava i čista koža koja blista.