Kako pobijediti tinejdžerske akne

Tinejdžerske akne su tvrd orah, ali uz pravilnu njegu i našu specijalnu Clear Start liniju, namijenjenu tretiranju kože u adolescentskoj dobi, rezultati sigurno neće izostati.

Što uzrokuje tinejdžerske akne?
Dijelom geni, dijelom hormoni. No za razliku od akni kod odraslih, koje su vezane uz upalne procese i stres, tinejdžeske su posljedica hormonskih promjena.
Na prijelazu u adolescentsku dob u tijelu se odvijaju burni kemijski procesi. Hormonski disbalans ponajprije se očituje povećavanjem razine androgenih hormona (nazivaju se i muški hormoni, iako se stvaraju kod oba spola) te snižavanjem estrogena – što dovodi do “bujanja” lojnica i lučenja sebuma.

Zašto akne zaslužuju ozbiljan pristup?
Jer lice posuto aknama može itekako utjecati na samopouzdanje mlade osobe i biti okidač za razne psihičke tegobe – od stresa, zatvaranja u sebe do depresije, čak i agresivnog ponašanja. Dobra je vijest da se ulaskom u zrelost, pošto se hormonska bura stiša, akne kod većine povlače.

Kako liječiti tinejdžerske akne?
U ovoj fazi najvažnije je pročistiti pore, smanjiti broj bakterija koje potiču stvaranje akni te regulirati sebum. Temeljito čišćenje, toniranje i vlaženje kože ujutro i uvečer jednako su važni kao i upotreba proizvoda koji čiste kožu, uništavaju bakterije i smanjuju lučenje masnoće

Clear Strat Breakout Clearing Kit (trofazni sustav njege koji sadrži čistač, tonik i sredstvo za hidrataciju) u kombinaciji s Clear Start Breakout Clearing Overnight tretmanom daje izvrsne rezultate.

Vaš tinejdžer trebao bi usvojiti ove zdrave navike:
– Izbjegavati komedogene sastojke (koji začepljuju pore) jer mogu pogoršati stanje.
– Umjesto tonika na bazi alkohola i mentola – koji isušuju kožu i time dodatno potiču lučenje sebuma – koristiti blage pilinge kao što je Clear Start Blackhead Clearing Pore Control Scrub.
– Piti više tekućine kako bi se potaknulo izlučivanje toksina, unositi hranjive tvari i poboljšati cirkulaciju.
– Tretirati osjetljivu kožu umirujućim čistačima bez sapuna ili onima s efektom hlađenja poput Clear Start Breakout Clearing Foaming Washa.
– Izbjegavati omekšivače za rublje na bazi životinjskih masnoća (npr. goveđi loj), a pogotovo one koji sadrže umjetne mirise.
– Umivanje pretoplom vodom i agresivnim sapunima također je loše za kožu, kao i energično trljanje lica grubim tkaninama i četkama.
– Lice povremeno osvježiti kozmetičkim tretmanom kao što je Dermalogica Clear Start Breakout Clearing MicroZone koji je svojevrsna hitna intervencija za tinejžerske akne.

Potaknite tinejdžere da se brinu o svojoj koži. Zdrave navike u mladosti, uz učinkovitu njegu, zalog su zdrave i lijepe kože u budućnosti!