Obilježili smo dolazak Dermalogica Pro-Collagen Banking Seruma

Dermalogica Pro-Collagen Banking Serumčuva kolagen u svakoj dobi

Svi kojima je zdravlje kože važno znaju da se dobre navike usvajaju od rane dobi. Novi Dermalogica Pro-Collagen Banking Serum pomaže u stvaranju, zaštiti i očuvanju najvažnijeg strukturnog proteina kolagena kako bi koža i u budućnosti bila otpornija. Sjajnija, čvršća, fleksibilnija, s manje vidljivih linija i bora

Znanstveni tim Dermalogice osmislio je novitet koji s pravom možemo nazvati „proizvodom ispred svog vremena“. Riječ je o moćnom Pro-Collagen Banking Serumu koji kombinacijom biljnih aminokiselina i biomimetičkih peptida povećava sintezu kolagena, štiti kožu od štetnih okolišnih čimbenika, poboljšava hidrataciju i neutralizira procese koji pridonose ubrzanom starenju.

Tijekom dvomjesečnog kliničkog ispitivanja Pro-Collagen Banking Serum pokazao je 94 % bolje rezultate u očuvanju prirodnog kolagena u usporedbi s netretiranom kožom.

Zašto je koži potreban kolagen?

Kolagen je glavni sastojak vezivnog tkiva i najzastupljeniji protein u ljudskom tijelu koji, osim gradivne, ima važnu ulogu u održavanju zdravlja kože: metabolizmu stanica i zaštiti od vanjskih utjecaja. Smanjenje njegove sinteze počinje već u dvadesetima, a ulaskom u tridesete svake godine gubimo jedan posto ovog krucijalnog proteina. Na koži zamjećujemo prve promjene: sitne bore, suhoću epiderme, gubitak čvrstoće i elastičnosti.

Što ubrzava gubitak kolagena?

Uz neizbježno starenje i genetsku predispoziciju, na gubitak kolagena utječu i brojni vanjski faktori poput stresa, prekomjernog izlaganja suncu, pušenja, loše prehrane.

Dodatno, narušavanjem strukture kolagenskih vlakana smanjuje se debljina kože i njezina sposobnost zadržavanja vode pa postaje dehidrirana, tanka i manje fleksibilna. A ti procesi ubrzavaju nastanak bora, posebice na mjestima pojačane mimike poput lica i vrata.

Kako ga nadomjestiti?

Česta je zabluda, i marketinški trik, da kolagen možemo nadomjestiti kolagenom, odnosno direktnim nanošenjem na kožu. To nije moguće jer su molekule kolagena u kozmetičkim proizvodima prevelike da bi mogle dospjeti u srednji sloj kože, dermis, i potaknuti sintezu kolagena ili ga strukturno nadomjestiti.

Dermalogica Pro-Collagen Banking Serum prepun je aminokiselina – gradivnih jedinica kolagena. Svaka od njih ima svoju zadaću u stvaranju, očuvanju i zaštiti kolagenskih vlakana kako bi koža što dulje zadržala punoću, gipkost te zdrav mladenački izgled.

Sinteza, očuvanje i njega u jednom proizvodu

 

Snažan antioksidans karnozin dipeptid, poznat i kao eliksir mladosti, glavna je ‘zvijezda’ novog Dermalogica seruma. Ovaj biomimetički peptid oponaša karnozin koji se prirodno nalazi u našemu organizmu, sprječava glikaciju (vezivanje glukoze na kolagen) te ujedno procesom deglikacije stanicama vraća vitalnost. Uz aminokiseline biljnog podrijetla, koje izgrađuju kolagen te pružaju učinak nježnog liftinga i učvršćivanja, dio je Dermalogica patentiranog Pro-Collagen Preserving Complexa.

Drugi unutarnji borac protiv starenja je ekstrakt divljeg indiga – biljke koja ima dugu tradiciju u ajurvedskoj medicini. On smanje razinu hormona stresa kortizola te potiče oslobađanje opuštajućeg neuropeptida beta endorfina, umiruje crvenilo i djeluje protuupalno.

Arginin PCA – kombinacija dviju aminokiselina sprečava glikacijski proces te antioksidativnim učinkom čuva postojeći kolagen.

Kombinacija estera jojobe i poliglutaminske kiseline koži pruža dugotrajnu hidrataciju i blistavost.

Ekstrakt cvijeta ružičastog karanfila potiče proizvodnju ‘baby kolagena’ – kolagena tipa III kojeg najviše dobivamo po rođenju, a godinama je sve manje zastupljen u koži. Zahvaljujući njemu koža je otpornija, mekša i zaglađenija.

Uz obnavljajuće sastojke Pro-Collagen Banking Seruma, očuvanju kolagena i prijevremenom starenju suprotstavite se i zdravim životnim navikama: svakodnevno nanosite preparate sa zaštitnim faktorom 30 ili više, prehranu obogatite vitaminima C i E te proteinima, hidrirajte se iznutra, uvedite proizvode s retinoidima, a stres odagnajte opuštajućim aktivnostima poput joge i meditacije.