Njega lica Jessice Barber, edukatorice brenda Dermalogice

Jessica Barber, strastvena zagovornica zdrave i njegovane kože te glavna edukatorica Dermalogice za Europu, Bliski istok i Afriku, za Fashion.hr otkrila je sve o svojoj skincare rutini, koji je njen omiljen “blistavi” trik , ali i kako ju je privukao beauty svijet.

Izvor:

Cijeli tekst objavljen na fashion.hr 25.10.2022, donosimo u nastavku

Autor Doris Ostreš

Fotografije: John Pavlish

Ni sami ne znamo koliko redaka smo do sada napisali o vrhunskim proizvodima omiljenog brenda Dermalogica, a koji je nedavno proslavio veliki 15. rođendan. Riječ je o brendu u čijoj kvaliteti uživamo već desetljeće i pol koliko je sam brend prisutan na Hrvatskom tržištu, a ono što nas pored svoje kvalitete baš uvijek iznova osvaja su i brojne usluge, tretmani, kao i savjetovanja od strane stručnjaka koji cijelu rutinu njege podižu na jedan sasvim novi nivo!

Tako smo imali priliku porazgovarati s Jessicom Barber, glavnom edukatoricom Dermalogice za Europu, Bliski istok i Afriku, a koja nas je uvela u svoju svakodnevnu skincare rutinu te nam u novom ‘Beauty blicu’ otkrila koji proizvodi ju čine neizostavnom, ali i kako je uopće započela njezina karijera u industriji ljepote…

Za početak, kako je uopće započela vaša karijera u industriji ljepote i jeste li se oduvijek time željeli baviti?

Sve je počelo kada sam imala 14 godina; borila sam se s aknama i težila sam ka tome da očistim svoje lice. Svoju karijeru započela sam radom u lokalnom Dermalogica salonu u Nottinghamu. Radila sam sve poslove, od brisanja poda i pripremanja čaja te sam kroz te poslove imala priliku vidjeti kako izgleda jedan radni dan edukatora za njegu, kao i koje sve mogućnosti pruža ženama takva vrsta zaposlenja. Tog trenutka sam znala da je to ono s čime se želim baviti te sam imala ogromnu želju postati neovisna i samostalna, još od malih nogu!

                                                                                             

Kako izgleda vaša svakodnevna rutina njege kože?

Kao što vjerojatno možete pogoditi, ja sam tipični zaljubljenik u skincare svijet te sam zaista posvećena brendu Dermalogica. Moja rutina njege kože sastoji se od 7 koraka te sam u njoj uvijek dosljedna! Koristim PreCleanseUltra Calming Cleanser (ponekad i Daily Glycolic Cleanser), Daily MilkfoliantAwaken Peptide Eye gelHyaluronic Ceramide MistBiolumin C serum ili Ultracalming serum ConcentrateSkin Smoothing kremu ili Powerbright Moisturiser SPF50

Precleanse, UltraCalming Cleanser, Daily Milkfoliant
Awaken Peptide Eye Gel, Hyaluronic Ceramide Mist, BioLumin-C Gel Moisturizer
UltraCalming Serum Concentrate, Skin Smoothing Cream, PowerBright Moisturizer SPF 50

Kada biste morali izdvojiti jedan proizvod za njegu kože koji biste ponijeli sa sobom na pusti otok, koji bi to bio?

Jako mi je teško izdvojiti samo jedan proizvod, no kada bih morala odabrati, onda bi to bio Ultracalming Serum Concentrate koji je lijek za moju osjetljivu kožu!

Činjenica jest da je beauty svijet pun mitova, no koji biste izdvojili kao najgori?

Vjerujem da je jedna od najvećih zabluda u beauty svijetu ta da se osjetljiva koža može izliječiti hipoalergenskim proizvodima.

Koji je najbolji trik za njegu kože, a koji bi baš svaka žena trebala uvrstiti u svoju rutinu?

Najbolji skincare trik jest spavanje s hranjivom maskom za lice! Tako uvijek prije spavanja nanosim serum i omiljenu masku (obavezno prije stavite navlaku ili ručnik preko jastučnice kako ju ne biste umrljali), a rezultat je buđenje s prekrasnom, sjajnom kožom lica!