Najčešće zablude o koži sklonoj aknama

Kad je o aknama riječ, postoje razna vjerovanja kako spriječiti i liječiti ovaj problem. Međutim, većina tih informacija pogrešna je i samo može pogoršati stanje kože.

Zabluda 1: Miteseri su nečistoća koja se skuplja u porama

NETOČNO! Miteseri su otvoreni komedoni koji su u dodiru s kisikom oksidirali. Oksidacijom, naime, komedon mijenja boju te na površini postaje taman (sjetite se jabuke koja potamni kad je ogulite).

Zabluda 2: Slatkiši i prerađene namirnice izazivaju akne

Riječ je o pogrešnom tumačenju – spomenuta hrana ne uzrokuje izravno izbijanja i akne. Ona samo stvara plodno tlo za razvoj bakterija, koje pak potiču jače lučenje masnoća i u konačnici izazivaju akne. Porazgovarajte s Dermalogica terapeutom o izboru pravilne prehrane koja će spriječiti prekomjerno mašćenje kože.

Zabluda 3: Proizvodi s SPF-om uzročnici su mašćenja kože i pojave akni

NETOČNO. Nove sofisticirane formule Dermalogica krema za sunčanje pružaju sigurnu zaštitu od UV zraka, njeguju kožu i sprečavaju razvoj bakterija koje uzrokuju akne.

Zabluda 4: Omekšivači za rublje potiču stvaranje prištića

TOČNO! Obratite pozornost na omekšivač koji koristite pri pranju posteljine. Osam sati dodira lica sa sastojcima za omekšavanje poput goveđeg loja te umjetnim mirisima stvorit na će koži film i uzrokovati razvoj bakterija.