Što je mikroinkapsulirani retinol?

Kad je riječ o održavanju mladolikosti kože, retinol je zlatni standard kozmetičke industrije. Taj moćni sastojak potiče sintezu kolagena te ubrzava staničnu obnovu. Rezultat: čvršća i zaglađenija koža ujednačene boje.
No mnogi ne znaju da je retinol i vrlo reaktivna molekula koja se lako raspada. Čim se izloži dnevnome svjetlu ili zraku, njegova se učinkovitost smanjuje.

tehnologija mikroinkapsuliranja
Dermalogica primjenjuje naprednu tehnologiju mikroinkapsuliranja (u proizvodima kao što je Overnight Retinol Repair krema) kako bi se dobila stabilna molekula retinola i postigli najbolji rezultati. Retinol se tako štiti od raspadanja uzrokovanog vanjskim faktorima.
Da pojasnimo: kad se mikroinkapsulirana emulzija nanese na kožu, tekuća kristalna membrana kontrolirano otpušta inkapsulirani aktivni retinol, koji prodire duboko u kožu.
Također, mikroinkapsulirani retinol stvara iznimno tanak, ravnomjeran sloj na površini kože te na taj način sprječava gubitak vlage.

overnight retinol repair – najprilagodljivija retinolska krema
Retinol je učinkovit u smanjivanju bora, finih linija i staračkih mrlja, ali valja znati da ne reagira svačija koža isto na ovaj spoj. Kod onih čija koža nema dovoljno tzv. retinoidnih receptora može se, privremeno, javiti crvenilo, ljuštenje i osjetljivost.
Retinoidni receptori su proteini koji su sastavni dio naše kože. Oni su svojevrsni prijenosnici koji retinoide (derivate vitamina A) otpuštaju duboko u kožu, potičući proizvodnju kolagena.
Retinol je najsnažniji oblik vitamina A koji se može nabaviti na kozmetičkom tržištu. Receptori u koži pretvaraju ga u još snažniji oblik – retinoičnu kiselinu – zbog čega se i javlja osjetljivost.
Kako bi se ublažile neželjene reakcije, Overnight Retinol Repair krema kombinira se s tzv. buffer kremom – koja pomaže koži da se prilagodi na visokoaktivni oblik retinola.
Pakiranje je dostatno za tri mjeseca, a rezultati su vidljivi i do dva mjeseca nakon primjene.