Ljeto nije jedini period kada treba zaštiti kožu

Trebam li SPF svaki dan?

Koža pamti i pretjerano izlaganje suncu nam naplaćuje s visokim kamatama. Glavni uzrok prijevremenog starenja kože je izlaganje UV zrakama. Manifestira se pojavom bora, hiperpigmentacije, padom imuniteta kože i rakom.

 

Računa se i 20 minutna šetnja. Šteta je kumulativna. Primarna prevencija znakova starenja kože je upotreba dnevne kreme sa zaštitom od sunčevih zraka i to 365 dana u godini. Oštećenja mogu nastati i kad je vrijeme oblačno i kišno ili se skrivamo u hladu. Dakle, korištenje kreme sa zaštitnim faktorom samo za sunčana dana nije dostatno.

 

Na sreću, Dermalogica je razvila nove, sofisticirane zaštitne formule koje su ujedno i njega prilagođena stanju kože. Više se ne morate brinuti zbog bijelog ili masnog traga kreme. Nova generacija proizvoda za zaštituod UV zraka ima viši SPF uz manju koncentraciju kemijske zaštite. Time je i osjetljivost reaktivne kože svedena na minimum. Porazgovarajte s profesionalnim Dermalogica terapeutom koji će Vam analizirati kožu i preporučiti odgovarajuću kremu sa zaštitnim faktorom prema Vašem tipu i trenutačnom stanju kože.