Leđa bez akni u dugom toplom ljetu – uz novi Clear Start Clarifying Body Spray

Znate li da se čak 60% osoba tijekom života susreće s aknama na leđima? Novitet Dermalogicine Clear Start linije smanjuje tu mrsku statistiku!

Akne na leđima, ponajprije medicinski problem, mogu izazvati osjećaj srama, osobito u ljetnim mjesecima kad su zbog otvorenije odjeće izložene pogledima pa nerijetko utječu na samopouzdanje i osjećaj sigurnosti u vlastitom tijelu.

Iako su tipične za pubertet i ranu adolescentsku dob, činjenica je da se mogu pojaviti u bilo kojem životnom razdoblju. Brojni su okidači za njihov nastanak – od stresa, prehrane, onečišćenja okoliša, nedostatka sna do neadekvatnih kozmetičkih preparata. Nastanku akni na leđima pogoduje i sportska odjeća, kao i ona dnevna, pripijena, kroz koju koža ne diše. Bavljenje sportom i pojačano znojenje dodatno mogu potencirati neželjena izbijanja.

Stoga je bitno djelovati na sve uzročnike i posegnuti za učinkovitim proizvodima koji će ublažiti izbijanja i spriječiti njihov ponovni nastanak. No, kad su akne na leđima rezultat pojačanog rada žlijezda lojnica i prekomjernog lučenja testosterona, teže ih je tretirati.

 

 

Kako se onda uhvatiti u koštac s njima?

Uz higijenu, koja započinje obveznim tuširanjem ujutro i navečer te blagim pilingom jednom tjedno, valjalo bi pri ruci uvijek imati proizvod poput Clear Start Clarifying Body Spraya koji djeluje trenutno, na teže dostupnim mjestima.

Zahvaljujući salicilnoj kiselini ovaj sprej čisti pore i uklanja mrtve stanice, djeluje antibakterijski i protuupalno te sprječava pojavu novih akni. Marokansko arganovo ulje regulira lučenje sebuma i smanjuje crvenilo, a ulje čajevca zahvaljujući antiseptičkim i antibakterijskim svojstvima pomaže u zacjeljivanju i umirivanju kože. Kvartet ključnih sastojaka zaokružuje hamamelis – rashlađujući adstringent i antioksidans.

Korištenje spreja vrlo je jednostavno jer, čak i ako ga okrenete naopako, raspršit će aktivnu maglicu i na teže dostupna područja. Nanosi se na čistu suhu kožu zahvaćenu aknama (leđa, ramena, prsa), a dovoljna je tek minuta da se upije. Može se koristiti dvaput dnevno, ujutro i uvečer nakon tuširanja, ili ponijeti sa sobom u teretanu, na plažu – i tako ga u svim prilikama imati nadohvat ruke.

 

Clarifying Body Spray + Breakout Clearing Foaming Wash za još bolje rezultate

Za najbolje rezultate, iz rutine izbacite komedogene preparate koji mogu začepiti pore i potaknuti nastanak akni, a umjesto uobičajenih gelova za tuširanje koristite one na bazi salicilne kiseline kao što je Breakout Clearing Foaming Wash. Tuširajte se odmah nakon vježbanja i nemojte predugo ostajati u znojnoj odjeći. Birajte odjevne predmete od prirodnih, prozračnih materijala.

                                   

Ono o čemu ne razmišljamo, a utječe na razvoj akni, jest korištenje omekšivača. Oni se baziraju na ovčjem i goveđem loju pa rublje kojemu se dodaju postaje pogodno tlo za razvoj bakterija. Izbjegavajte i tuširanje u pretoploj vodi koja će potaknuti dehidraciju i osjetljivost, a posebnu pažnju posvetite ispiranju regeneratora iz kose koji je izrazito komedogen.

Uz pravilnu i ustrajnu rutinu te ključne proizvode, akne na leđima postaju prošlost, a vaša prekrasna leđa spremna za uživanje u svakom trenutku.