Koji je piling najbolji za vas?

Kad je o pilinzima riječ, poznavanje sastojaka iznimno je važno jer koža može burno reagirati na njihove aktivne komponente. Pogledajte presjek najčešćih sastojaka u Dermalogicinim pilinzima, a zatim s terapeutom odredite koji je primjeren za vašu kožu i životni stil. Ako, pak, upotrebljavate neki od medicinskih pilinga (na recept), upozorite liječnika na proizvod koji uvodite u dnevnu njegu da ne biste pretjerali s eksfolijacijom.

Mliječna kiselina
Ova alfa-hidroksilna kiselina zaglađuje epidermis, stimulira rast novih stanica i  obnovu postojećih, a pritom ne isušuje kožu. Uz neke druge AHA kiseline i voćne enzime dio je našeg novog, dosad najjačeg pilinga za kućnu njegu Rapid Reveal Peela.

Retinol
Čisti vitamin A specijalac je za ujednačavanje tona kože i ublažavanje znakova starenja. Sadržavaju ga Overnight Retinol Repair i Age Reversal Eye Complex.

Fitinska kiselina
Fitotvar iz riže, osim što zaglađuje, sigurno i učinkovito uklanja odumrle stanice rožnatog sloja i ujednačava boju kože. Glavni je sastojak naših najprodavanijih pilinga Daily Microfolianta® i Daily Superfolianta. Rižine mekinje samljevene u ultrafini prah nježno eksfoliraju i najosjetljiviju kožu.

Ekstrakt opuncije
Eksfolijant bez kiseline koji potiče prirodno ljuštenje odumrlih stanica i ublažava znakove starenja dobiva se iz sočnog pustinjskog kaktusa. Glavna je aktivna sastavnica našeg ‘vrućeg’ pilinga MultiVitamin Thermafolianta®.

Salicilna kiselina
Jedina beta-hidroksilna kiselina osobito pogodna za masnu i mješovitu kožu sklonu aknama. Potiče uklanjanje mrtvih stanica tako što slabi međustanične veze. U kombinaciji s mliječnom kiselinom koristi se u Gentle Cream Exfoliantu.

Ekstrakt ploda hibiskusa
Bogat je izvor vitamina C i piruvične kiseline te ima iznimna hidratacijska svojstva pa ne stvara osjećaj zatezanja i peckanja na koži. Sadrži ga naš piling Daily Resurfacer, uz salicilnu kiselinu.