Kako njegovati kožu nakon pilinga?

Slijedite upute naših stručnjaka za njegu kože nakon profesionalnog pilinga.

Izdvajamo

Ovisno o osjetljivosti kože, nakon pilinga možete osjećati peckanje, lagane trnce, svrbež, suhoću, crvenilo ili zatezanje kože. Također, u razdoblju od sedam dana zamijetit ćete ljuštenje i perutanje. Odgovarajuća njega smirit će kožu i ublažiti sve nuspojave, zbog čega se ovaj piling lako može uklopiti u vaš životni stil.

Kemijski pilinzi uklanjaju vanjski, površinski sloj kože, čime se poboljšava kvaliteta i izgled kože – zaglađuju se bore, smanjuju akne, vraća glatkoća i punoća. Na redovitom pilingu koža će vam biti zahvalna jer će dulje

biti  svježa i mladolika. Neke formule kemijskih pilinga u slobodnoj su prodaji, dok su one jače dostupne samo u kozmetičkim salonima i dermatološkim ordinacijama.

Normalno je da koža reagira na piling jer ipak prolazi proces obnove.

Na kućne pilinge koža ne reagira burno – eventualno blagim trncima i peckanjem – ali simptomi se u pravilu brzo povuku. Ako ipak potraju, obratite se dermatologu ili profesionalnom terapeutu, da se utvrdi uzrok

nelagode.

Popratne pojave profesionalnog pilinga su od blagog crvenila, suhoće, svrbeži ili peckanja, pa do oteknuća, zatezanja, perutanja ili ljuštenja kože. Dva-tri dana nakon tretmana mogu se pojaviti ljuskice ili mrlje, što je dio

normalnog  procesa stanične obnove: nove stanice – pune hijalurona i svjetlije – ‘guraju’ na površinu one stare. Mogu se također zamijetiti prolazne diskoloracije, poput staračkih pjega.  Koža je osobito osjetljiva nakon pilinga pa izbjegavajte direktno izlaganje suncu.

Pravilna njega nakon pilinga

Bilo da se radi o kućnom ili profesionalnom pilingu, ovim ćete savjetima ubrzati oporavak kože:

Umivanje hladnom vodom. Osim što je ugodnija, hladna voda djeluje umirujuće na kožu, pogotovo nakon jačih pilinga.

Hidratacija. Budući da se privremeno narušava zaštitna barijera, važno je ojačati je bogatim kremama koje će i dubinski vlažiti kožu. Također, povećan unos vode spriječit će dehidraciju, koja pak može stvoriti osjećaj ‘tijesne kože’.

Zaštitni faktor 30 ili više. Koža je osjetljivija nakon pilinga pa direktno izlaganje suncu ubrzava starenje kože. Stoga upotrebljavajte kreme sa zaštitnim faktorom širokog spektra.

Naporne vježbe i sauna. Ovim aktivnostima pojačava se cirkulacija, a time i sve neugodne nuspojave na svježe tretiranoj koži. Preskočite ih na dan tretmana.

Umjerena eksfolijacija. Uz profesionalne pilinge nije potrebno koristiti i kućne (kao mehanički piling, četkice i sl.) 3-4 nakon pilinga. Pretjerana eksfolijacija može dodatno pojačati crvenilo ili osjetljivost.

Nakon što se koža “vrati u normalu”, nastavljamo s uobičajenom rutinom. A s kojim ćete pilingom nastaviti, pitajte svog profesionalnog terapeuta.

NOVO! Rapid Reveal Peel  kućni piling profesionalne snage donosi blistaviju i zdraviju kožu u samo nekoliko minuta tjedno.