Intenzivna njega suhe kože

Znanstvene studije potvrđuju da zdravlje kože počiva na tri elementa – cjelovitoj lipidnoj barijeri, kvalitetnoj hidrataciji i optimalnom mikrobiološkom okruženju. Neravnotežom bilo kojega od tih faktora integritet i izgled kože je ugrožen.

Onima koji se suočavaju s izazovima suhe kože – a njihov je broj u stalnom porastu – Dermalogica je pripremila dvije inovacije: Intensive Moisture Balance kremu s poboljšanom formulom i čistač iz iste linije Intensive Moisture Cleanser. Oba proizvoda sadrže snažni BioReplenish kompleks koji je jedinstvena kombinacija prirodnih lipida: ceramida, masnih kiselina i sterola.

Suhoj koži, koja djeluje iscrpljeno, grubo i neujednačeno, ova krema i čistač pružit će mnogo više od hidratacije, doslovno će je preporoditi. Ključ te transformacije je u očuvanju i nadomještanju barijernih lipida koji povećavaju prirodnu otpornost kože i tako pridonose smanjenju suhoće.

 Dragocjenim lipidima nahranjena koža

Vodeći se činjenicom da je suhoća kože sve veći izazov stručnjaci Dermalogice usavršili su formulu svoje Intensive Moisture Balance – apsolutnog bestselera među kremama – zadržavši iz originala klijentima omiljene sastojke i prepoznatljivu raskošnu teksturu.

Osim BioReplenish kompleksa, koji obiluje lipidima, u novu Intensive Moisture Balance kremu dodani su prebiotici iz alge klorele čija je zadaća uravnotežiti mikrobiom kože. Mikrobiom (mikroorganizmi koji prirodno žive na koži) igra važnu ulogu u obnovi stanica, održavanju pH kože, aktivaciji enzimautječe na imunitet kože…

Pravilnu i dugotrajnu hidrataciju osigurava hijaluronska kiselina u kombinaciji sa snažnim ovlaživačima iz ehinaceje, gotu kole i aloe. Zahvaljujući njima koža u trenu postaje podatnija i mekša, a dehidracijske linije manje vidljive.

 

“Zdrava lipidna barijera je poput brane – uloga joj je da zalihe vode i nutrijente sačuva u stanicama kože, a štetne tvari izvan njezine površine. Ako je barijera narušena, koža brže gubi vlagu te je podložna suhoći, iritaciji, perutanju, hrapavosti, gubitku elastičnosti, oštećivanju.”

 

Misija: sačuvati i nadomjestiti lipide u svakom koraku njege

Mnogi vjeruju da je pravi čistač onaj koji se pjeni i ostavlja kožu škripavom pod prstima. Međutim, takvi čistači sadrže jake surfaktante koji osim nečistoća i sebuma uklanjaju zaštitne lipide i proteine, što dugoročno pogoršava stanje kože. Čine je suhom, dehidriranom i osjetljivom.

Intensive Moisture Cleanser mijenja paradigmu o čistačima korištenjem specijalnog surfaktantskog DEFI sustava koji u kombinaciji s masnim kiselinama nježno, ali temeljito čisti kožu.

BioReplenish kompleks i fitoaktivne tvari iz kokosa i murumuru maslaca štite i jačaju lipidnu barijeru, pa je koža nakon čišćenja nahranjena i baršunasta. Za potpuni doživljaj ovog rituala brinu se osvježavajući ekstrakti citrusa, limunske trave i jasmina.
U kombinaciji ovi preparati mogu promijeniti život onima koji pate od suhoće kože jer proaktivnim održavanjem zdrave lipidne barije prekidaju začarani krug gubitka lipida i s njim povezane dehidracije.