Zaštitite djecu od ljetnih nedaća

Za djecu …

Započeti „od malih nogu“ je ključno: držite novorođenčad podalje od sunca. Nakon što novorođenče napuni 6 mjeseci, možete početi upotrebljavati kreme za zaštitu od sunca. Odlučite se za kremu bez kemijskih faktora zaštite poput Super Sensitive Shield SPF30 – štiti pomoću titan dioksida i cink oksida.

Nanesite prije izlaska iz kuće! Zaštitne kreme na bazi kemijskih faktora trebaju vremena za aktiviranje: primjena takvih proizvoda kad ste već izloženi  broji se kao vrijeme izlaganja bez zaštite! Nanesite kremu za sunčanje, obilno i izdašno, 30 minuta prije izlaska iz kuće.

Za vas …

Nemojte štedjeti na čišćenju … kreme za zaštitu od sunca formulirane su kako bi što bolje prijanjale uz kožu i što dulje zadržale na površini, što pridonosi nakupljanju nečistoće i potencijalno uzrokuje izbijanje prištića. Podarite koži dvostruko čišćenje: započnite s PreCleanse-om, uljnim čistačem topivim u vodi, na bazi biljnih ulja, koji uklanja nečistoću, teške zaštitne kreme, tvrdokorni make-up – čak i vodootpornu maskaru! Vrlo temeljito uklanja površinske nečistoće te omogućuje odgovarajućem Dermalogica čistaču dubinsko čišćenje onog što je najvažnije – vaše kože!

Održite kožu vlažnom i hidratiziranom – ležerni boravak na otvorenom, u različitim klimatskim uvjetima i sjedenje u klimatiziranoj prostoriji uklanja svaku kap vode iz kože. Pojačajte hidrataciju pomoću Multi-Active tonera nakon čišćenja, prije nanošenja hidratantne kreme. Dapače, nosite malo pakiranje ovog osvježavajućeg spreja sa sobom u torbici kako biste hidratizirali kožu tijekom cijelog dana!

Napravite piling! Na taj način ćete ukolniti suhe, mrtve stanice i povećati učinkovitost hidratantnih proizvoda! Ali nemojte posegnuti za jako pjenećim proizvodima za tuširanje koji uz to sadrže veliku dozu umjetnih mirisa jer mogu dodatno isušiti i iritiranu kožu. Odaberite Exfoliating body scrub, ili nanesite Conditioning body wash na Ultimate buffing cloth, praktičnu tkaninu za poliranje kože cijelog tijela (pogotovo teško dostupnih mjesta kao što su leđa!)