NOVO! Phyto Replenish Oil

Gubitkom lipida narušava se barijera kože, a posljedica je transepidermalni gubitak vode i prodor slobodnih radikala koji oštećuju preostale lipide i stanične strukture u koži. Dermalogica donosi najnoviju generaciju ulja koje u tri faze obnavlja zaštitne lipide oštećene vanjskim utjecajima i starenjem kože.

Ulja za lice apsolutni su hit na svjetskom kozmetičkom tržištu – od prestižnih kozmetičkih kuća do široko dostupnih brendova. Njihove blagodati su višestruke i nepobitne: pružaju antioksidativnu zaštitu, hrane, hidratiziraju, obnavljaju barijernu funkciju kože, smiruju upale i ublažavaju osjetljivost. Rezultat: blistava i hidratizirana koža.

Ipak, pokazalo se da ‘vlasnici’ masne kože nerado koriste ovaj proizvod bojeći se da će je dodatno opteretiti masnim sjajem. Evo zašto u zabludi.

BITNA RAZLIKA Lipidi ili masti u koži produkt su: 1) žlijezda lojnica, 2) stanica epidermisa.

Lipidi koje luče lojne žlijezde imaju sasvim drukčiji kemijski sastav i funkciju od onih što ih proizvode epitelne stanice. Lojnice luče tzv. sebum – koji je po kemijskom sastavu mješavina triglicerida, skvalena i estera voska. Glavni zadatak sebuma je ‘podmazati’ kožu (što joj daje gipkost) te spriječi razvoj patogenih mikroorganizama, bakterija i gljivica.

Tko onda kožu čuva od dehidracije? Odgovor je barijerni lipidi u epidermisu. Njih proizvode pločasti keratinociti, stanice rožnatog sloja,
lučeći ih u međustanični prostor. Kemijskim sastavom barijerni lipidi su mješavina ceramida, kolesterola i masnih kiselina, a vizualno ih možemo dočarati kao cement između cigli (cigle su stanice). Njihova je zadaća dvojaka: spriječiti prodor štetnih tvari u kožu te sačuvati prirodnu vlagu i elektrolite.

ZAŠTO SE LIPIDI GUBE? Prirodnim procesom ljuštenja stanica epidermisa gubi se i dio barijernih lipida (100-150 mg na dan) koje treba svakodnevno nadomjestiti. Koža je na udaru i zbog mnogih drugih unutarnjih i vanjskih čimbenika. Njenu barijernu funkciju između ostalog narušavaju UV zrake, onečišćenje iz okoliša, preagresivni pilingzi, stres te bolesti poput psorijaze, atopijskog dermatitisa i ekcema. I naposljetku ono na što ne možemo utjecati – prirodni proces starenja kože u kojem gubimo lipide, a stanična se obnova usporava.

BLAGODATI HLADNOPREŠANIH ULJA Narušena dermalna barijera, pojačana dehidracija (tzv. transepidermalni gubitak vode) i prodor slobodnih radikala koji oštećuju stanične strukture samo su neke od posljedica gubitka barijernih lipida.

Dermalogica je odavno prepoznala blagodati proizvoda na bazi hladnoprešanih ulja – od čistača preko seruma do pilinga – a sada je dostupno i ulje za lice čija je osnovna namjena  upravo nadomještanje lipida i jačanje dermalne barijere.

phyto-triactive

PO ČEMU JE PHYTO REPLENISH OIL JEDINSTVEN

Naš brend već desetljećima stvara inovativne proizvode s prirodnim aktivnim sastojcima. Takav je i Phyto Replenish Oil koji na koži djeluje kao štit braneći je od slobodnih radikala i štetnih utjecaja iz okoliša, pomaže u njenoj regeneraciji i održava prirodnu vlažnost. Može se nanijeti ispod hidratantne ili zaštitne kreme, pomiješati s kremom ili koristiti samostalno. Miris japanske ruže, brzoupijajuća satenska tekstura i gotovo iscjeljujući učinak fitoaktivnih tvari razlozi su zbog kojih će ovaj proizvod postati temelj vaše svakodnevne njege.