Novo! Clear Start™ Breakout Clearing Booster & Blackhead Clearing Fizz Mask

2 NOVA borca za čistu mladenačku kožu

Na površini naše kože živi bakterija koja potiče razvoj akni – Propionibacterium acnes. No, neće se kod svih pojaviti akne ili prištići. Tijekom puberteta pod utjecajem hormona dolazi do “bujanja” lojnica i pojačanog izlučivanja sebuma koji je – uz psihološki stres i loše prehrambene navike – glavni krivac za pojavu akni. Bitan je i nasljedni faktor: nasljeđuje se i veličina lojnica i njihova osjetljivost na različite utjecaje… Kad se zbog odumrlih stanica te prevelike količine sebuma začepi izvodni kanal lojne žlijezde (pora), to postaje plodno tlo za razmnožavanje bakterije P. acnes.

Dva noviteta iz Dermalogicine ClearStart linije spajaju najbolje sastojke za njegu mladenačke kože sklone aknama: Breakout Clearing Booster, prozirni gel ugodne lagane teksture, u samo 15 minuta uništava bakteriju koja uzrokuje akne te iznimno brzo “čisti” problematičnu kožu.

Iz neočišćenih mitesera (otvoreni, crni komedoni) također se mogu razviti akne, stoga je važno i njih držati pod kontrolom! Blackhead Clearing Fizz maska otvara pore, omekšava sebum i olakšavava uklanjanje mitesera. Umirujući biljni sastojci učinkovito djeluju protiv dehidracije pa je koža nakon maske iznimno glatka i vidno osvježena.

 

Breakout Clearing Booster

Uništava uzročnika akni – bakteriju P. acnes
Tretman sa salicilnom kiselinom efikasno djeluje na sve vrste izbijanja uništavajući bakteriju koja potiče upalne procese u koži. Rapidnom brzinom čisti problematičnu mladenačku kožu. Patentirana TT tehnologija i ekstrakt fitoplanktona sinergijskim djelovanjem štite prirodni mikrobiom kože i bore se protiv dehidracije.

  • Salicilna kiselina potiče prirodnu eksfolijaciju, pročišćava pore i smanjuje pojavu akni.
  • Niacinamid povećava otpornost kože na bakteriju koja uzrokuje upalu te ujednačava ten.
  • Ekstrakt irske mahovine čuva vlagu u koži i smanjuje osjetljivost.

Nanosi se izravno na aknu ili područja s vidljivim komedonima. Za prevenciju akni booster je poželjno aplicirati u tankom sloju na cijelo lice, prije hidratantne kreme.

 

Blackhead Clearing Fizz Mask

Sprječava razvoj akni.
Uklanja komedone i sprječava razvoj akni. Aktivira se prilikom nanošenja, otvara pore te omekšava i pročišćava kožu.

  • Sumpor djeluje antibakterijski.
  • Kaolinska glina apsorbira sebum i pročišćava kožu.
  • Ekstrakt jabuke osigurava hidrataciju.

Maska se nanosi izravno na područja s komedonima. Nakon 3-5 minuta masku treba ukloniti toplom vodom, a zatim nanijeti odgovarajući proizvod iz ClearStart linije.

* Oba preparata pogodna su za vegane, ne sadrže gluten te nisu testirani na životinjama