Gašenje ljetnje žeđi

Pazite: toplina krade vlagu!

Što nam je zajedničko ljeti? Generalno svima nama koža je žedna i željna vlage. Trpi posljedice strogih dijeta, klima-uređaja, putovanja i previše koktela! Ukoliko ste se ikada pitali je li je koža ljeti manje isušena nego zimi, odgovor je potvrdan. Zašto onda imate osjećaj zatezanja kože? Odgovor: vaša koža zapravo može biti i dehidrirana.

Krenimo ispočetka: suhoj ili alipoidnoj koži, uglavnom nedostaje lipida (masnoća).

Dehidrirana kožu karakterizira nedostatak vlage (vode).

Čak i masna koža može dehidrati, što se odnosi na nedostatak vode u koži – ne masnoća. Aktivnost žlijezda lojnica se može pojačati kod dehidrirane kože. Sada znate razliku – tako da je vrijeme za tretiranje žedne kože:

Iako nam instikt nalaže da posegnemo za bogatijom kremom ne smijemo to učiniti. To bi moglo rezultirati pojavom izbijanja tijekom toplijih mjeseci, kada je razina znojenja povišena. Umjesto toga, nanesite sloj lakog, brzo upijajućeg hidratantnog seruma ispod trenutne hidratantne kreme ili kreme za sunčanje – hidratantni booster je naš izbor!

Osvježavajte se tijekom cijelog dana, svakodnevno pomoću Multi-Active tonera-ujutro prije nanošenja hidratantne kreme, kao poslijepodnevno osvježenje na vašem stolu, u automobilu, na putu do teretane … hidratizira, brzo se apsorbira, i neće ostaviti masan trag.

Kako biste smirili i osvježili kožu te ublažili dehidraciju, tri puta tjedno nanesite hidratantnu masku. Za vrućih dana, pojačajte efekt hlađenja stavljanjem maske u hladnjak na 5 minuta prije nanošenja.

Iako uvijek nosite kremu za sunčanje, postoji mogućnost da vas zahvate štetne zrake. Šteta je učinjena, ali se oporavak može ubrzati. Nanesite After sun repair poslije sunčanja kako biste smirili crvenilo i upalu kože, uz efekt hlađenja. After sun repair je ljetni must-have za njegu kože poslije depilacije!

Tretiranjem iznutra prema van, koži podarite žarko željeno osvježenje. Pijte najmanje 1,5 – 2 litre obične vode svaki dan.

Ako ste ljubitelj kave, čaja ili gaziranih pića, uravnotežite potrošnju s dodatne 3 čaše.

Ne zaboravite konzumirati divno, vodom bogato voće i povrće, uključujući lubenice, jabuke, grožđe, borovnice i brokulu kako biste povećali hidrataciju.