Dvostruko čišćenje – tajna zdrave kože

Dvostruko čišćenje obuhvaća dva koraka: čišćenje lica sredstvom na bazi ulja, a potom, u drugoj fazi, čistačem na bazi vode ili surfaktanta. Dermalogica dvostruko čišćenje – tajna zdrave i blistave kože – otapa slojeve teškog make-upa, sebum i ostale čestice topive u ulju. Ovaj dodatni korak u ritualu njege omogućuje da drugi čistač (gel, mliječna emulzija) prodre dublje u kožu kako bi se postigla profesionalna razina čistoće i očuvalo njezino zdravlje.

Zašto je ovaj ritual važan

Zagađivači iz zraka, proizvodi s SPF-om te vodootporni make-up u kombinaciji sa sebumom formiraju gust viskozni sloj na koži već do sredine dana. Bljak!

Ako ste poput većine žena, čišćenju lica posvećujete samo 20-ak sekundi dnevno, i to standardnim metodama: umivanjem ili čistačem koji ste nanijeli na komadić vate. Nedovoljno da bi se otopile i uklonile sve naslage! Na vašemu licu ostaju bakterije, sebum i čestice prljavštine koje guše kožu i čine je beživotnom. Očistite li lice dvaput istim sredstvom, također niste napravili mnogo.

Sličnosti se privlače – ne samo u ljubavi! To je i jedan od zakona kemije. Zbog toga je Dermalogica razvila tehniku ​​dvostrukog čišćenja s ciljem uklanjanja svih tipova nečistoće s kože. Uljni čistač razgrađuje čestice koje se otapaju u ulju – make up, sebum – što donosi puno bolje rezultate od klasične metode čišćenja.

Nakon dvostrukog čišćenja koža je temeljito i nježno očišćena, bez neugodnog zatezanja, te spremna upiti vrijedne sastojke iz vaših krema ili seruma.

Pri odabiru proizvoda kojima ćete raditi dvostruko čišćenje svakako u obzir uzmite stanje i tip svoje kože – agresivan proizvod u kombinaciji s još jednim čistačem može izazvati burne reakcije.

Evo kako se izvodi

Prvi korak: PreCleanse Balm

Umasirajte na lice naše originalno PreCleanse ulje – ili za putovanja praktičniji PreCleanse Balm – koji će privući i temeljito odstraniti ono što se tijekom dana nakupilo na koži.

Drugi korak: čistač prema stanju kože

Operite lice propisanim Dermalogica čistačem kako biste uklonili ostatke nečistoće.

Rezultat? Temeljito čišćenje uz koje ste svaki dan bliže besprijekornoj koži.