NOVO! Daily Superfoliant

Nova generacija pilinga u prahu – za dnevni detoks i usporavanje starenja kože izložene onečišćivačima iz atmosfere.

Onečišćenje zraka, ističu znanstvenici, najveći je svjetski okolišni problem na koji reagira i naša koža. Novi Dermalogica piling Daily Superfoliant namijenjen je u prvome redu obnovi, ali i zaštiti kože izložene onečišćivačima iz atmosfere. Visokoaktivni prah čini kožu besprijekorno glatkom i sjajnom te se istodobno bori protiv okidača iz okoliša koji uzrokuju njezino starenje. Oslanjajući se na isti inovativni oblik pilinga u prahu koji je Daily Microfoliant pretvorio u Dermalogicin bestseler, znanstveni tim Dermalogice stvorio je Daily Superfoliant: dovoljno nježan za svakodnevnu primjenu i dovoljno snažan da daje trenutačne rezultate.

Studije upućuju na povezanost onečišćenja zraka i starenja kože – od hiperpigmentacijskih mrlja i dehidracijskih linija do slabljenja strukture kože i preosjetljivosti. Istraživanja, nadalje, pokazuju da zbog povećanja koncentracije čađe i ispušnih automobilskih plinova nastaje 20 % više pigmentacijskih mrlja. Dr. Diana Howard, voditeljica istraživačkog tima Dermalogice, objašnjava: “Nakon što se sitne čestice nošene zrakom prilijepe za kožu, prodiru u dublje slojeve potičući stvaranje slobodnih radikala koji izazivaju upalu. Slobodni radikali, poznato je, narušavaju lipidnu barijeru i povećavaju transepidermalni gubitak vode, što vodi preosjetljivosti i, naposljetku, starenju kože. Tome smo dali novi naziv – inflammageing.

Iznimnu obnavljajuću i zaglađujuću moć Daily Superfoliant duguje ovim prirodnim sastojcima:

– Japanski ugljen binchotan, najkvalitetniji aktivni ugljen na svijetu (poznat i kao bijeli ugljen), na svoju površinu veže nečistoće duboko iz pora. Fine čestice pilinga obnavljaju kožu, uklanjaju polutante i izlučeni sebum.

– Ekstrakt rižinih mekinja sadržava fitinsku kiselinu koja se u dodiru s vodom aktivira vršeći kemijsku i fizičku eksfolijaciju.

– Enzimski trio – papain, lipaza i subtilizin – otapa proteine u koži, dubinski je čisti i ubrzava eksfolijaciju.

– Jabučna i mliječna kiselina eksfoliraju, obnavljaju i zaglađuju.

– Protuprianjajući kompleks (ekstrakt crvene alge i ploda tare) jača barijernu funkciju stvarajući neokluzivnu molekularnu mrežu koja priječi prodiranje i prianjanje polutanata uz kožu i dopušta joj da diše.

– Niacinamid djeluje protuupalno i antioksidativno te sprečava da se čestice onečišćenog zraka prilijepe za kožu.

Daily Superfoliant dostupan je u DermaCare centrima, ovlaštenim Dermalogica salonima, ljekarnama te na DermaCare web shopu.

Kupi proizvod